kwarttaart ingrediënt
-
Jouw favo kwark (500 gram)
-
3 gelatineblaadjes
-
150 gram (granen)koekjes
-
75 gram boter
voorbereidingen
-
Beleg de bodem van een bakvorm van 20 cm met bakpapier.
-
Verkruimel de biscuitjes heel fijn, ik doe dit altijd in de keukenmachine. Zet een steelpannetje op het vuur en smelt de boter hierin. Haal van het vuur en meng de biscuitjes door de boter tot het goed gemengd is. Doe het biscuitmengsel nu in de taartvorm, verdeel het goed over de bodem en stamp het aan met een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast.
-
Neem een kom met koud water en laat de gelatineblaadjes hier 5 minuten in weken. Knijp ze hierna uit. Zet een steelpannetje op het vuur met 3 eetlepels water (één eetlepel per gelatineblaadje) en de uitgeknepen gelatineblaadjes, verwarm dit (het mag niet koken) en blijf goed roeren tot de gelatineblaadjes volledig zijn opgelost. Dit gaat vrij snel! Haal daarna van het vuur.
-
Laat de gelatine een beetje afkoelen, maar pas op dat het nog niet stolt. Neem een kom en doe hier de kwark in. Meng de gelatine vervolgens goed door het kwarkmengsel. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het kwarkmengsel erop. Maak de bovenkant mooi glad met een spatel. Zet nu voor een minstens 3 uur in de koelkast.
-
Wanneer de taart goed is opgesteven kun je hem versieren met vers fruit, zoals frambozen of aardbei.
Maak jouw eigen website met JouwWeb